روابط دختر و پسر در اسلام
عنوان : روابط دختر و پسر در اسلام
محقق: مريم نوروزي دورباش
چکیده
اين پژوهش با عنوان روابط دختر و پسر از منظر اسلام و به منظور بررسي علل روابط بين دختران و پسران، آسيب شناسي روابط (دختران و پسران) و وظايف والدين در قبال چگونگي تربيت صحيح فرزندان و اينكه روابط بين دختر و پسر موجـب سلب آرامـش روانـي و ايجاد اضطراب و افسردگي بين دختران و پسران مي شود و به دنبال سوالاتي چون علت منع روابط آزاد بر دختران و پسران و به روش كتابخانه اي صورت گرفته است.
ارتباط در لغت به معناي رساندن و پيوند و بخشيدن است كه در دنياي امروز بايد بين زن و مرد و پسر ودختر اين ارتباط معين شود. دستورات اخلاقي فطرتاً در وجود بشر قرار داده شده است . مسئله ارتباط نيز در واقع يك دستوري اخلاقي است كه اسـلام انسانهـا را موظف به رعايـت آنها نموده اسـت. و در واقـع باعث مي شود كه هر يك از زن و مرد جايگاه اصلي و واقعي خود را بدانند تا بتوانند در سايه اين دستورات الهي ازپستي ها و لغزشها به دور باشد.اسلام با دستورات روشني بخش خود انسانها را از سقوط و تباهي نجات داده است و به سوي روشنايي هدايت مي كند . قرآن كريم در يك دستور الهي در دو سوره مباركه نور و احزاب چگونگي روابط مشروع و نامشروع دختر و پسر را با همديگر بيان فرموده است و ثمرات داشتن روابط دختر و پسر را در داشتن پاكي و عفت زندگي مي داند. قرآن كريم در پيشگيري از ما سو اجتماعي يا هر عاملي كه باعث ظهور فساد است مقابله نموده و رعايت اين روابط بين آنها را براي همگان از طريق تشريع احكام اعلام نموده است .
بنابراين در بحث ارتباط دختر و پسر برخلاف نظر دشمنان اسلام كه آنرا مانع آزادي بشر تلقي مي كنند، نقش اساسي را در سلامت اخلاقي افراد اجرا مي كند و امري لازم و حياتي است كه از انحطاط بشر جلوگيري به عمل مي آورد . ما بايد به هويت ملي و مذهبي خود احترام بگذاريم و به آنها جامه عمل بپوشانيم و آنچه اسلام ناب و اهل بيت عليهم السلام فرموده اند در جامعه پياده نماييم و از شعار دادن و غرب گرايي جوانان با رعايت حدود اين روابط (روابط دختر و پسر) نقش اساسي در تكوين جامعه نشان مي دهد و عامل حركت بخشي در پيشرفت جامعه مي گردد. و مشت محكمي است بر دهان دشمنان اسلام كه آنرا مانع پيشرفت افراد دانسته و با آن مبارزه مي كنند و نيز از مفاسد اجتماعي جلوگيري مي كند و نشان دهنده هويت هر يك از افراد است.