نشستی فرهنگی با موضوع " فلسفه حجاب در ادیان مختلف
مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) سقز به مناسبت هفته عفاف و حجاب پنجشنبه بعد از ظهر مورخ 24/4/95 نشستی فرهنگی با موضوع ” فلسفه حجاب در ادیان مختلف ” برگزار نمود.
در این نشست فرهنگی که با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی سقز برگزار شد؛ سرکار خانم آزاده فرهادی نیا از مبلغان این مدرسه مبارکه صحبت های خود را با بیان پیدایش اولین پوشش و حجاب توسط آدم و حواء آغاز نمود وگفت: حجاب فطری و جزء فطرت است و این خیلی مهم است که انسان در فطرت مایل به پوشش هست.
اسلام 1400 سال قبل آمده در صورتی که قبل از اسلام در امپراطوری های عظیم ایران باستان و روم نیز حجاب وجود داشته است. و حجابشان نیز بسیار سخت تر از حجابی است که اسلام ما مطرح کرده است. زن از نگاه باستانی به حدی حقیر بود که افلاطون فیلسوف بزرگ یونانی می گوید خدا را شکر که من مرد هستم و زن نیستم. در ادیان مختلف یکسری قوانین دست وپاگیری در رابطه با حجاب زنان وجود داشت که فقط مایه تحقیر زن بود. آن زمان که در مسیحیت به نظافت اهمیت داده نمیشد و عدم پاکیزگی را قداست می دانستند اسلام در مقابل آمد و گفت: ” النظافة من الایمان ” . زمانی که در مسیحیت ازدواج را تحریم و رهبانیت را برگزیدند پیامبر اسلام(ص) در مقابل فرمودند: سه چیز در نزد من در این دنیا محبوب است 1- نماز 2- عطر 3- زن
بودند مردانی هم که در صدر اسلام از دنیا کناره گرفتند و ابراز داشتند که به رهبانیت برسند این بود که شب و روز به عبادت پرداختند و زندگی را تعطیل. همسرانشان نزد پیامبر شکایت بردند و حضرت بالای منبر رفته و فرمودند:« من از دنیای شما سه چیز را دوست دارم زن،عطر و نماز» من هم گوشت میخورم، هم گاهی روزه هستم و گاهی روزه نیستم، هم با زنانم معاشرت دارم.
وی خطاب به معلمان حاضر در این جلسه گفت: متاسفانه امروز دانش آموزان ،جوانان و نوجوانان ما را از این چیزها دور می کنند از حقیقت هایی که در رشد و تعالی انسان تأثیر گذار است. از راه درست منحرف می کنند و حقیقت را برای آنها وارونه جلوه می دهند. آنها را از دین جدا می کنند و یکسری افکار غلط و باطل در اذهان آنها جایگزین دین می کنند در صورتی که اسلام دین اعتدال و میانه رو است. می گوید حلال مستحب است، حرامش بد است. در برخی مکاتب معتقد بودند همانگونه که ثروت قابل بذل و بخشش است متاسفانه نسبت به زن نیز همین دیدگاه را دارند و غیرت را از مردان ما گرفتند و شبهه ایجاد کردند که شما در دین اسلام زنان را محدود کرده اید چرا اینقدر نسبت به زنانتان تعصب دارید. زن نیز همچون مردان باید از آزادی و تساوی حقوق بین زن و مرد برخوردار باشد. به مردان غیور ما می گویند شما خودخواه هستید که زنان را در حصار غیرت و حجاب قرار داده اید. درصورتی که این خودخواهی برای مردان صفت پسندیده ای هست همانگونه که از صفات رذیله که برای زن پسندیده شمرده شده است غرور می باشد. زن باید غرور داشته باشد. در اسلام زن که از لحاظ قدرت بدنی و جسمی نمی تواند به پای مرد برسد با اینکه شعار تساوی حقوق زن و مرد را در جهان سر دادند اما زن نمی تواند پا به پای مرد کار کند به زندگی و امور بچه داری و تربیت برسد و طبق قوانین اروپا بچه ای که دارند زن و مرد مشترک و نصف نصف خرج او را بدهند. قدرت جسمانی زن اجازه مقاوت به او را نمی دهد.
ایشان در ادامه افزود: چیزی که شخصیت زن را بالا نگه می دارد نیاز مرد است. به تعبیر حضرت رسول اکرم(ص) زن ریحانه است پس قهرمان نیست که شب و روز توقع کار طاقت فرسای مافوق توان جسمی و روحی او داشت. زن با عشوه گری خود می تواند با قدرت جسمی بالای مرد برابری کند و همطراز باشد. خداوند ذات مرد را عشق قرار داده و ذات زن را معشوق قرار داده است. مردی که با چنین زور بازویی رسیدن به چنین زنی برایش جایزه است این یعنی اینکه زن ما خودش را ارزان نفروشد. پس زنی که خود را ارزان فروخت آیا رسیدن به چنین جایزه ای برای مرد لذتبخش خواهد بود؟
اگر توجه داشته باشیم و به کوچه و خیابان که می رویم حقیقت را ببینیم اکثر مردان و پسران ما زنانی را برای زندگی مشترک خود در نظر می گیرند که عفیف باشند. زن به طبع زن بودنش دوست دارد تمام قلب مرد را برای خود تسخیر کند و در انحصار خود قرار دهد پس برای رسیدن به این هدف نباید خود را رایگان و به قیمت نازل در جامعه به حراج بگذارد. وقتی برای خرید یک گوشی گرانقیمت که هزینه بسیاری صرف کرده ایم دنبال یک محافظ و ضربه گیر خوب و درجه یک برای پوشش آن در برابر آسیبب ها هستیم پس هرچه که ارزشمند است نیاز به جلد و محافظ دارد. پس زن با اینهمه لطافت و ضرافت که خداوند در خلقت او قرار داده است نیاز به پوشش دارد و مراد از پوشش حتما چادر مشکی نیست بلکه اسلام عفیف بودن مدنظرش است.
خانم فرهادی نیا در مقایسه بین زنان اسلامی و جوامع غربی عنوان کرد: فرهنگ غرب برهنگی را ترویج داده است تا بتوانند زنانشان را براحتی بدست بیاورند، همین فرهنگ غلط را نیز اینک به جوامع اسلامی انتقال می دهند. انسان چیزی را که به سختی بدست می آورد بیشتر قدر می داند و نگهداری می کند اما چیزی را که به راحتی بدست آورد به سادگی هم از دست خواهد داد. زن نیز وظیفه دارد این سخت بدست آمدن خود را حفظ کند. و وظیفه معلمان و مربیان جامعه است که این افکار را به دانش آموزان منتقل کنند.
وی به پایداری حجاب در اسلام اشاره نموده و بیان داشت: همه حجاب هایی که قبل از اسلام بود منسوخ شد و کنار گذاشته شد به دو دلیل: یکی اینکه ظالمانه بودن حجاب در آن عصر بود که در ادیان مختلف زنان را تحقیر و محدود می کردند پس چون ظلم پایدار نیست این حجاب نیز پایدار نبود. و مورد دوم دلیل درست و محکمه پسندی برای حجاب نداشتند مثلا در ایران قدیم زنی که زیبا بود را مخفی می کردند چون امنیت نداشت از تصرف پادشاهان و اربابان. چون پادشاهان آن عصر هرچه را که زیبا بود می خواستند. اما اسلام زن را محدود نکرده است بلکه به او ارزش داده است می تواند در جامعه حضور پیدا کند، حق و حقوق داشته باشد، کار و فعالیت کند، ازدواج کند. فقط یک حریمی برای خود قائل باشد و خود را رایگان در اختیار دیگران قرار ندهد. حجابی برای خود قرار دهد و خود را در معرض دید نامحرمان نگذارد. و این برای حفظ سلامت خود زن می باشد. برای اینکه بتواند با قدرت بالای مرد برابری کند تنها راه عفیف بودن اوست. محال است مردی عنوان کند عفیف بودن را در زن دوست ندارد مگر اینکه غیرت آن مرد را کشته باشند. همانگونه که می توان فطرت را کشت غیرت رانیز می توان از بین برد.
ایشان درخاتمه ابراز نمود: متاسفانه امروزه تهاجم غربی تیرهایشان ابتدا غیرت مردان را آماج هدف قرار داده است و انگ تحجر به غیرت مردان ما می دهند.در صورتی که خداوند در مرد غیرت را قرار داده است و غیرت نشاندهنده محافظت از نسل می باشد. در انقلاب الجزایر یک نویسنده غربی عنوان داشت برای اینکه بتوانیم بر کشور الجزایر غلبه کرده و پیروز شوید چادر را از سر زنانشان بردارید دیگر نیازی به جنگ نظامی و خونریزی نیست راحت آن کشور را تصرف می کنید. آنقدر عفیف بودن زن مهم است که دشمن از آن هراس دارد و در قالب تهاجم فرهنگی به عفت و حجاب بلاد اسلامی شبیخون زده اند و با جنگ نرمی که به راه انداخته اند قصد دارند به راحتی به اهداف پلید خود در سرزمین های اسلامی دست پیدا کنند.
در پایان این نشست شرکت کنندگان حاضر از نمایشگاهی که به همین مناسبت در سالن اداره تبلیغات اسلامی سقز برپاشده بود، دیدن نمودند و با سیر حجاب از ابتدای امر تا عصر حاضر آشنا شدند.