نشست فرهنگی برای طلاب و معلمین آموزش و پرورش شهرستان سقزباموضوع عفاف وحجاب درفضای مجازی
مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) سقز به مناسبت هفته عفاف و حجاب با همکاری تبلیغات اسلامی؛ روز پنجشنبه 24/4/95 دو نشست فرهنگی برای طلاب و معلمین آموزش و پرورش سطح این شهر برگزار نمود. در نشست صبح سرکار خانم رقیه بخشی از طلاب این مدرسه مبارکه پیرامون موضوع ” عفاف و حجاب در فضای مجازی ” صحبت نمود.
ایشان در ابتدای سخنان خود ضمن معرفی شبکه های اجتماعی و بیان مزایا و آسیب هایی که فضاهای مجازی برای خانواده ها و اجتماع در پی دارند گفت: شاید به جد می توان گفت که یکی از اساسی ترین نقاطی که در جنگ نرم توسط کشورهای مستکبر هدفگیری شده است همین مسئله عفاف و حجاب است. همانگونه که طلا و جواهرات گرانقیمت را در گاوصندوق نگهداری می کنیم تا از سرقت و دستبرد در امان باشد، حجاب نیز برای زن همچون گاوصندوق است. و هرچه ارزش طلا و جواهرات قیمتی تر باشد قطعا ضریب امنیتی گاوصندوقی که آنها را در خود جای می دهد بالاتر خواهد بود. پس ضریب امنیتی بالاتر برای حجاب نیز چادر خواهد بود.
وی در ادامه گفت: در فضاهای مجازی همچون تلگرام، فیس بوک، اینستاگرام و…. داشتن حیا و حجاب به معنی پوشش نیست بلکه استفاده از نام های مناسب، تصاویر پروفایل مناسب که باعث جذب افراد نامحرم نشود و جلب توجه نکند. همانمگونه که در فضای حقیقی با عفت و حیا و حجاب صحبت می کنیم در فضای مجازی نیز باید دقت و حساسیت بیشتری بنماییم چراکه نگاه، خود عفت و حیا می آورد به دلیل اینکه از مخاطب خود در فضای مجازی هیچ شناختی نداریم. در فضای مجازی همیشه خدا را حاکم و ناظر بر خود ببینیم چرا که فضای مجازی هم محضر خداست و یادمان باشد خداوند میبیند.
خانم بخشی افزود: حجاب و عفاف در فضای مجازی می تواند دقت بر رعایت حقوق فردی و اجتماعی دیگر کاربران در گروه ها، پرهیز از تهدید حریم خصوصی سایرین، مراقبت بر نحوه مراوده با نامحرم، دقت در انتشار تصاویر و مطالب ارائه شده باشد.
البته برخی افراد از ورود به چنین فضاهایی ترس داشته و پرهیز می نمایند و این درست نیست زیرا هرگز نمی توان جلوی تغییرات و پیشرفت تکنولوژی را گرفت مگر با هوشیاری و دانایی و آگاهی از استفاده سالم و صحیح اینگونه فضاها مانع آسیب های موجود شویم. همچنین با دقت در خطاب ها، عناوین کاربری اگر با توجه و عفت و حیا صورت گیرد می توان گفت حجاب فضای مجازی رعایت شده است. افرادی هستند که با تشکیل به ظاهر کمپین ” زن مسلمان ” و یا ” حجاب زیبا ” اقدام به جذب و تشویق دختران محجبه برای انتشار تصاویر خود در فضای مجازی می کنند که صورت زیبای زن مسلمان را در مقابل دیدگان هزاران نامحرم قرار می دهند. شاید برخی افراد مذهبی بگویند ما دقت لازم را در برقراری این روابط داریم و دقت در امور محرم و نامحرم را داریم. اما بدانیم که بعضی رابطه ها رنگ و لعاب دینی دارد اما در اصل حربه ی شیطانی در باطن خود جای داده است و فراموش نکنیم انسان رابطه گراست و چه بسا با گوش دادن و حرف زدن برخی نیازهایش برآورده می شود. و بسیاری از همین روابط در اثر اعتماد بی پایه و بی اساس به افراد، تهدید به علنی کردن چت ها و در دست داشتن عکس و فیلم مخاطبان خود رفته رفته به عواقب شومی خواهد رسید.
ایشان در پایان سخنان خود ابراز داشت: برخلاف تصور عموم، حجاب فقط پوشش و خاص زنان نیست بلکه حجاب از منظر قرآن برای ارتباط با جنس مخالف حریمی ایجاد می کند که بر اساس آن مردان نیز باید حجاب داشته باشند تا حریم هردونفر رعایت شود و متاسفانه در برخی فضاهای مجازی در رسانه ها به ویژه رسانه های تعاملی همچون اینترنت در دنیای امروز، مرز میان زنانگی و مردانگی را برداشته است. و متاسفانه برخی بر اساس عدم آگاهی یا خوشبینی بیش از حد بر این باورند که چون در فضای مجازی می توان با تشکیل حریم خصوصی و عدم حضور سایرین ارتباط برقرار کرد پس ضریب امنیتی بیشتری به همراه دارد که با کمال قاطعیت باید گفت چنین فرضی اشتباه است. در نتیجه باید گفت عاملی که تعیین می کند فضای مجازی ابزاری جهت تهدید فرهنگ ایران اسلامی و خود فرد نباشداین است که؛ ابتدا باید سواد رسانه ای خود را بالا برده و و یادمان نرود که خداوند همیشه ناظر اعمال ما می باشد.