حکم نماز خواندن با لباس و بدن نجس در حال اضطرار
سوال:
سوال اول: اگر کسی در بیمارستان باشه و نه بتونه وضو بگیره و نه چیزی هست که تیمم روش صحیح باشه اگر بدون طهارت نماز بخواند اشکال دارد؟
منظور شرایط محیطی است مثلا نجاست در بدنش باشد و در حال حاضر قادر به برطرف کردنش نباشد که بتواند وضو بگیرد ودر حین حال چیزی که تیمم بر ان صحیح باشد هم در دسترس نباشد
و اعضا وضو و تیمم نجس است و امکان تطهیر ندارد
سوال دوم: اینکه آیا نمازهایی که در این حالت خوانده آیا دوباره باید اعاده کند؟
سوال سوم: بعدا به خانه بیاید در تیمم و وضو نائب باید بگیره چون خودش توانایی ندارد
پاسخ:
آیت الله خامنه ای :
ج1) اگر به هر صورت و حتی الامکان دسترسی به آب دارد، و آب برای او ضرر ندارد، واجب است وضو بگیرد، و در غیر این صورت باید تیمم نماید، و می تواند از دیگران کمک بگیرد. و اگر امکان تطهیر و یا تعویض لباس برای وی در وقت نماز نباشد و نتواند مانند برهنگان نماز بخواند میتواند با همان بدن و لباس نجس نماز بخواند.
ج2) اگر به وظیفه ای که بیان شد عمل نماید، اعاده لازم نیست.
در هر حال اگر هیچ کدام از وضو و تیمم ممکن نباشد، بنابراحتیاط در وقت بدون وضو و تیمم نماز بخواند و درخارج وقت با وضو و یا -در صورت باقى ماندن عذر - با تیمم قضا کند.
ج3) در فرض سوال باید از دیگران کمک بگیرد.
آیت الله مکارم :
1و2- در جایی که ناچار است با بدن یا لباس نجس نماز بخواند. مثلًا در جایی گرفتار شده که لباساو نجس است و قابل تبدیل نیست یا وقت برای تطهیر آن تنگ است در اینجا از باب ضرورت نماز در لباسنجس صحیح است و نیازی به اعاده ندارد. 3- در صورتى که خودش قادر به وضو نیست، و گرفتن نایب براى او عسر و حرج ندارد، باید نایب بگیرد. در غیر این صورت، بدون وضو نماز مى خواند.
آیت الله شبیری زنجانی : احتیاط مستحب است که نماز را بدون وضو و تیمم بخواند و بعدا نماز را اعاده کندو در فرض امکان تطهیر اعضا با کمک دیگری باید اعضا را تطهیر کرده و وضو بگیرد و اگر به تنهایی قدرت بر وضو یا تیمم ندارد باید از دیگری کمک بگیرد
آیت الله فاضل :
1و 2- در شرایطی که در سوال گفته اید با بدن نجس نماز بخواند اما بايد بعداً نماز را قضا كند.
3 در شرایطی که در سوال گفته اید با بدن نجس نماز بخواند اما بايد بعداً نماز را قضا كند.
استفتاء از سایت مراجع عظام