چكيده پايان نامه از سقيفه تا جنگ نرم
تاريخ نشان مي دهد كه مدتها پيش از رحلت رسول خدا صلي الله عليه و آله شماري از مردمان در انديشه يافتن جانشيني جز امامبراي رسول خداصلي الله عليه و آله بوده اند كه برخي از اين شواهد صريح و بي پرده اند ، و برخي ديگر صريح نيستند ، بلكه مؤيد اين نظراند كه برخي پيش از رحلت پيامبربراي كنار زدن امام عليه السلام برنامه ريزي كرده بودند . در صورتي كه در موارد زيادي پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله اشاره به خلافت علي عليه السلام داشته اند مانند: در راه بازگشت از حجه الوداع ياآيه تبليغ يا فرمايش پيامبر صلي الله عليه و آله در حالي كه در بستر بيماري بودند از طرفي مي توان بيان كرد كه يهود در كودتاي سقيفه نقش پررنگي داشته است.
در اين ميان كسي به مبارزه و جنگ برنخواست ، جز دختر پيامبر خدا فاطمه سلام الله عليها در واقع آن حضرت با اتخاذ چنين موضع گيري زمام افكار را تا آخر به دست گرفت و به نفع اسلام ناب و ولايت اسلامي جهت بخشيد . اگر ما اين تعامل را در حوزه انديشه و افكار به اصطلاح امروز ، از نوع نرم تلقي كنيم پس بايد اذعان نماييم كه بانوي بزرگ اسلام در جنگ نرم عليه سقيفه و اسلام ابو سفياني به پيروزي رسيد و منطق و نطق او همچنان در رسالت انديشه ها طنين انداز و همچنان يكه تاز و پيروز است.
پيروزي انقلاب اسلامي ايران در بهمن ماه 1357 كه مهمترين تحول سياسي در تاريخ معاصر در خاور ميانه و جهان اسلام به شمار مي رود . پيروز ي انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني (رحمه الله) سقوط نظام ستم شاهي معادلات سياسي بين المللي و منطقعه اي و داخلي را بر هم زد و مطامع آمريكا در ايران ودر منطقه شديداً مورد تحديد قرار گرفت . در نتيجه سياست خارجي آمريكا در سه حوزه استراتژيك نظام بين المللي ، نظام منطقه اي خاورميانه و حوزه جغرافيايي و سياسي ايران دچار فرو ريختگي شد . در اين زمان بود كه آمريكا دست به جنگ سرد زد كه همان جنگ هشت ساله بر عليه ايران بود كه به شكست انجاميد و بعد از نااميدي به تهديد نرم كه همان جنگ نرم است اقدام كرد كه به موارد مانن : جنگ رواني در جنگ نظامي، تحريم اقتصادي ، استفاده از دوم خرداد 76 و انتخاب نادرست ، حمايت از مطبوعات وابسته ، القاي ناكارآمدي جمهوري اسلامي ، اما براي اينها راهكارهايي آسان و سريع وجود دارد مانند: القاي كارآمدي قدرت ملي رهبري و ولايت فقيه ، همانگونه كه امام مي فرمايند: همين ولايتي كه براي رسول خدا (صلي الله عليه و آله) و امام(عليه السلام) در تشكيل حكومت و اجرا و تصدي اداره هست، براي فقيه هم هست . با اين حال نمي توان از پيامدهاي مثبي كه اين فتنه هاي اخير داشت صرف نظر كرد كه مي توان به جدا سازي مرزها ، پختگي اجتماعي و سياسي ، به فعليت رسيدن استعدادها و… چشم پوشي كرد.