مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 96-95
به فضل و مدد الهی و عنایات ویژه اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س)سقزروز یکشنبه مورخ 4/7/95 طی برگزاری مراسمی رسما سال تحصیلی 96-95 خود را آغاز نمود. در این مراسم علاوه بر طلاب و اساتید و کادر؛ فرماندار محترم سقز و جمعی از هیأت امنای این مدرسه مبارکه نیز حضور داشتند. پس از قرائت کلام الله مجید توسط قاری محترم و پخش سرود ملی، مدیر محترم مدرسه حضرت فاطمه(س) سرکار خانم خدیجه عبدی ضمن خیر مقدم حضور طلاب و مهمانان بزرگوار؛ آغاز سال تحصیلی جدید همچنین گرامیداشت هفته دفاع مقدس را تبریک عرض نموده و گفتند: تبریک ویژه دارم خدمت طلاب جدیدالورودی که امثال چون سایرین توفیق شاگردی مکتب امام صادق(ع) و سربازی امام زمان(عج) راپیداکرده اند و ضمن آرزوی توفیقات روز افزون برای همگی در تمامی عرصه های زندگی امیدواریم که در ذیل عنایات امام عصر(عج) این مدرسه مبارکه با همدلی و همکاری و همسویی همگی طلاب، اساتید و کادر در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت نماید.
>پس از اجرای دیکلمه توسط یکی از طلاب به مناسبت هفته دفاع مقدس و همچنین ضمن برپایی نمایشگاهی با همین موضوع در معرض دید مدعووین در محل سالن اجتماعات مدرسه چند کلیپ با محتوای دفاع مقدس و یادآوری رشادت های دلاورمردان ایران در هشت سال دفاع مقدس و در امتداد آن دفاع مدافعان حرم برای حضار به نمایش گذاشته شد.
سپس فرماندار محترم سقز جناب آقای مهندس ورمقانی طی سخنانی در این مراسم به نوبه خود ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به طلاب و مسئولین مدرسه و همچنین تبریک هفته دفاع مقدس، ابراز داشتند: این مدرسه به نام مقدس حضرت فاطمه(س)که الگوی تمام جهان اسلام هستند مزین شده است و به همین خاطر وظیفه سنگینی بر دوش طلاب این مدرسه می باشد. و یکی از افتخارات حوزه های علمیه خواهران همین ارزش مقدس است که از حجاب پاسداری می کنند و از آنها انتظار می رود که فقط پاسدار خود و حجاب خود نباشند بلکه فراتر از این وظیفه پیش بروند و مشوق و مبلّغ شوند برای ترویج حجاب و شئونات اسلامی. و قطعاٌ انتظار حضرت زهرا(س) نیز از شما خواهران طلبه همین است که در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب کمک کنید. ما در جامعه نیاز به امر معروف و نهی از منکر داریم و حجاب نیز یکی از شاخصه های امر به معروف است اما باید با حوصله و تأمّل و توجیه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از نعمت های خداوند که در وجود انسان قرار داده شده است، نعمت حقیقت پذیری است اظهار داشتند: هر چه ما بتوانیم به سهم خود حقایق واقعی حجاب را بیان نموده و در بین جامعه درست تفهیم نماییم قطعاٌ پذیرش آن برای افراد جامعه وجود دارد. و تنها تحقق این هدف این است که ما از خود شروع کنیم. اگر هر کدام از ما به شخصه منکر را انجام ندادیم و پایبند به معروفات و فضائل اخلاقی باشیم آنگاه می توانیم به خانواده خود توصیه به معروف و فضیلت اخلاقی داشته باشیم. پس ابتدا خودمان اهل عمل و رعایت باشیم تا در گام های بعدی بتوانیم مبلّغ خوبی برای اصلاح خانواده و فراتر از آن اصلاح جامعه انسانی باشیم.
ایشان درادامه عنوان کردند: مشکل جامعه ما امروز این است که ما خود و خانواده هایمان را فراموش کرده ایم و بی توجه شده ایم آنوقت انتظار داریم به یکباره یک جامعه بزرگ و گسترده را نیز اصلاح کنیم.
فرماندار در پایان صحبت های خود خطاب به طلاب و مسئولین مدرسه توصیه نمودند: امیدواریم که تک تک شما که از خانواده های متدین هستید این مسئولیت را به عهده بگیرید و دست در دست هم با تلاش خود جامعه را یاری دهید تا جامعه ای را که مدنظر حضرت زهرا(س) می باشد رقم بزنید.
در ادامه سخنران مراسم، رییس عقیدتی نیروی زمینی ارتش سقز حجت الاسلام و المسلمین غدیر میرزابیگی با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس طی سخنانی گفتند: امسال سال تحصیلی مقارن شده است با هفته دفاع مقدس که با نام و یاد خدا و توسل به ائمه معصومین(علیهم السلام) و شهدا که این خود خیر و برکتی است از ناحیه شهدا که انشاالله همگی بتوانیم آنچه را تعلیم می گیریم و می آموزیم در مرحله عمل هم پیاده کنیم و اثبات نماییم.
ایشان ضمن اشاره به آیه 15 از سوره نمل ادامه دادند: خداوند در این آیه از قرآن کریم بیان می کند که به داوود و سلیمان علمی عطا کردیم . و وقتی که این علم به آنها از جانب خداوند عطا شد گفتند: «حمد و سپاس خداوندی را که ما را برتری داد به بسیاری از بندگان مؤمن». طبق این آیه و بسیاری از آیات دیگر، علمی که همراه با ایمان و عمل و تقوا باشد سبب برتری هر انسان مؤمنی نسبت به سایر بندگان خدا خواهد بود.
ایشان در ادامه با بیان حدیثی از امام صادق(ع) ابراز داشتند: طبق فرمایش امام صادق(ع) کسی که علمی را یاد بگیرد و به آن عمل کند و یادگرفتنش برای خدا باشد و در یادگیری نیت اخلاص داشته باشد، علم آموختنی که در آن نیت خالص نباشد و فقط صرف مدرک گرفتن باشد این علم به خاطر خدا نیست بلکه برای اغراض دنیایی است و این علم سبب فضیلت نیست.
حاج آقامیرزابیگی در ادامه باز با نقل حدیثی از پیامبر اکرم(ص) عنوان نمودند: پیامبر اکرم(ص) همیشه در نمازهای خود دعا می کردند و می گفتند« خداوندا به تو پناه می برم از علمی که نفعی در آن نیست». بر اساس این روایت نیز علم به دو دسته است. علم نافع و علم مضر.پس همه علوم نفع نیستند و طبق فرمایش امام صادق(ع) علمی که بدون ایمان و بصیرت باشد نه تنها به مقصد نمی رسد بلکه از مقصد هم دور می کند. پس علمی انسان را به مقصد می رساند که نافع باشد.
وی باز به استناد آیه ای از قرآن در باب علم افزودند: خداوند به حضرت داوود(ع) خطاب فرمود که علم نافع را یادبگیر. حضرت داوود(ع) پرسید علم نافع چیست؟ خداوند می فرماید: علمی نافع است که جلال و عظمت من را، کبریایی و کمال مرا و قدرت من را بر همه چیز به تو بشناساند». پس اگر این علم در تو ایجاد شد همان سبب نزدیک شدن تو به خدا می شود.
حجت الاسلام و المسلمین میرزابیگی فرمایشات خود را اینگونه به پایان رساندند: علم و عمل به همراه هم همانند دوبالی است برای یک پرنده. اگر ما بخواهیم از این علممان در راه خدا برای آبادانی دنیا و آخرت استفاده کنیم این همان علم نافع است. وقتی که امروزه تهاجمات فرهنگی دشمنان بر جامعه اثر کند و یک انسان مؤمن را منحرف کند وقتی که طلبه باشد چه خانم یا آقا را منقلب کند؛ این علم نافع چه حوزوی باشد یا دانشگاهی نفعی به حال او نخواهد داشت. اولین مرحله و قدم این است که ما بتوانیم در خود تغییر ایجاد کنیم. تذکیه نفس داشته باشیم و گرنه رفت و آمد های ما در این مسیر جز تحمیل خستگی بر وجود خودمان نفع دیگری در پی ندارد. حال طلبه باشد و علم طلبگی را بیاموزد اما علمش در عمل و رفتار او ظاهر نشود این علم بی فایده خواهد بود.
و اما پایان بخش مراسم این روز قرائت پیام مدیر کل حوزه های خواهران خواهران کل کشور حجت الاسلام و المسلمین محمودرضاجمشیدی، اجرای مقاله در باب تحصیل علم و آداب طلبگی، پخش کلیپ از سخنان ارزشمند رهبری، اهدای بسته های فرهنگی به طلاب و پذیرایی بود.