مراسم افتتاحیه
به حول و قوه الهی و با عنایات اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) مدرسه علمیه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) سقز ،سال تحصیلی جدید خود را روز چهارشنبه 25/6/94 طی برگزاری مراسمی رسماٌ آغاز نمود. طلاب با برپایی نمایشگاهی به مناسبت پیش رو داشتن هفته دفاع مقدس شروع درس و کلاس خود را مزین با نام و یاد شهدا قرار دادند. پس از تلاوت کلام الله مجید و پخش سرود ملی ایران مدیر مدرسه سرکار خانم خدیجه عبدی ضمن عرض خیر مقدم و تبریک سال تحصیلی جدید به طلاب به ویژه طلاب تازه ورود و قدر دانی از حضور صمیمانه رییس اداره تبلیغات اسلامی سقز و رییس هیأت امنای مدرسه مبارکه حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا وحیدی و نیز مبلغ علوم دین و مدرس اخلاق حجت الاسلام و المسلمین سید محمد فلسفی در مراسم؛ سخنان خود را با بیان فرمایش تاریخی مقام معظم رهبری(دامت برکاته) پیرامون حوزه های علمیه خواهران که فرموده اند: « پدیده خواهران طلبه خیلی پدیده عظیم و مبارکی است. ببینید نگاه دنیای مادی نسبت به پدیده زن و جنس زن چه نگاه تحقیر آمیزی است چه نگاه منحرفانه ای است. حضور دانشمندان اسلامی زن در عرصه های مختلف اثرات بسیار عظیمی را در دنیا می گذارد».ادامه داد: توسعه حوزه های علمیه خواهران در سراسر کشور از سیاست های مهم مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران است. تعبیر حضرت آقا نیز از این رویداد به عنوان یک پدیده عظیم تعبیری دقیق و صادق است چرا که در عرض کمتر از 20 سال حوزه علمیه خواهران پا به پای برادران حرکت کرده در حالی که حوزه علمیه برادران قدمتی نزدیک به هزار و اندی ساله دارد اما امروز تعداد مدارس حوزوی خواهرن و برادران در کشور تقریبا همان است. حوزه های علمیه خواهران امروز تبدیل به مرکزی برای توسعه و گسترش دین در جامعه شده است و جایگاه واقعی خود را پس از انقلاب پیدا کرده است. حوزه های علمیه خواهران ظرفیت عظیمی برای مقابله با هجمه های شدید دشمنان علیه مکتب تشیع و خانواده ها است. وقتی یک خانم در مدارس علمیه آموزش های دینی را می بیند می تواند در خانواده و در یک محله تأثیر گذار باشد و چه بسا تأثیر او از مردان بیشتر است چرا که زن در ژرفای خانواده نفوذ دارد.
خانم عبدی در خاتمه برای تمامی طلاب و اساتید توفیق خدمتگذاری در راه آرمان های الهی ، دینی و ملی بیشتری را در سال جدید آرزو نمودند و مخصوص طلاب جدید که افتخار شاگردی مکتب امام جعفر صادق(ع) را پیدا کرده اند و به این مکتب راه یافته شده اند.
با اجرای مقاله و پخش چند کلیپ کوتاه در میان برنامه حجت الاسلام و المسلمین سید محمد فلسفی سخنران مراسم نیز در ادامه به سهم خود آغاز سال تحصیلی جدید و گرامیداشت هفته دفاع مقدس را به طلاب تبریک گفته و به تبیین جایگاه طلبه و شأن طلبگی پرداخت. و ضمن یادآوری افتخار شاگردی مکتب امام جعفر صادق(ع) به طلاب ابراز داشت: علم، امانت الهی است پس امانتدار خوبی برای خدای خود باشید.شما طلاب منطقه سقز که در اقلیت هستید در بین اکثریت اهل سنت این شهر مسئولیت بیشتری بر دوش دارید در امر تبلیغ دین. آنگونه باید درس بخوانی که شایسته ی یک طلبه است، شهید گونه باید زندگی کرد نباید آنگونه باشی که حافظه راپر کنی ولی از عمل خبری نباشد. خواهران طلبه زینب گونه باشید اگر مدیون حضرت زینب(س)
هستی بدان که ایشان علم لدَنی داشت که امام حسین(ع) وی را توصیه و سفارش به صبر نمود.اسیر و تبعید شدند و زحمات زیادی را در راه دین متحمل شدند. شما نیز باید در راه تبلیغ دین زینب گونه باشید( اول خود را بساز و هدایت کن بعد از خانواده و آشنایان شروع کن که این راه مجاهدان حقیقی است). نزدیکترین افراد به مقام نبوت آنهایی هستند که اهل علم و جهادند.
حاج آقا فلسفی با اشاره به اینکه شهادت هنر مردان خداست گفت: شهادت فخر اولیاست. شخص عالم کسی است که منور به نور علم می شود و طالب کمال می باشد و طالب شهادت. خداوند نیز طالبان علم و شهادت را دوست دارد و مقام بالاتر از اجتهاد شهادت است. و شرط مروت و جوانمردی اسلام وفای به عهد است شما طلابی که در این دیار درس می خوانید باید احساس مسئولیت کنید.
وی در خاتمه علائم فقهای جوانمرد را برشمرد و چنین بیان داشت:
1- حافظ دین بودن نه دین حافظ او باشد درس دین بخوانید و حافظ دین باشید و از دین دفاع کنید. دین را خوب بشناسید که قرین با جهالت نباشد بلکه همراه با فهم و بصیرت باشد.
2- عزت نفس، عزت نفس را حفظ کنید و به خاطر دنیا از عزت نفس نگذرید انسان باید در بین مردم آزادانه زندگی کند.
3- تعهد به کار، طلبه شدن در برابر خدا مسئول است که به علم الهی این امانت خداوند تعهد داشته باشد با خوب درس خواندن، تلاش در نشر علمش.
4- اخلاق نیکو، تمام اسلام خلق زیباست. نشر اسلام خلق زیبای محمدی(ص) است.
5- ادای حقوق دیگران
6- مردم داری و دوستداشتن مردم. عالم دین نباید منتظر باشد که مردم سلامش کنند باید در سلام دادن پیشقدم باشد. ما درس می خوانیم جهت هدایت جامعه اگر حتی یک نفر را هدایت کنیم انگار که همه را هدایت کرده ایم و برعکس اگر یک نفر را منحرف کنیم تا او را هدایت نکنیم مثل این است که همه را منحرف کرده ایم.
پایان بخش مراسم نیز قرائت دسته جمعی حدیث شریف کساء، اهدای بسته های فرهنگی و عبور طلاب از زیر قرآن توسط مدیر مدرسه و بدرقه به کلاس های درس بود.