فیلم یتیمخانۀ ایران را ببینید؛ این فیلم یک غفلت بزرگ تاریخ
ببینید انگلستان چگونه توانست یک قحطی با کشتارمیلیونی را در ایران سازماندهی کند؟!
استادپناهیان:
جمعیت انگلستان حدود 60 میلیون نفر است، اما جمعیت هندوستان نزدیک یک میلیارد نفر است! کشوری مثل انگلستان، چطور میتواند بر کشوری مثل هندوستان، پاکستان، کشورهای عربی و حتی ایران، سلطه پیدا کند؟! این ناشی از ضعف این جوامع و سیاسیون آنهاست؛ باوجود اینکه تکتک خوبان جامعه باهوش و توانمندند، اما «باهم» نیستند و همافزایی ندارند. اما دین میآید و ضعف یک جامعه را برطرف میکند؛ لذا یک جامعه اگر مؤمن و متدین شود، قوی میشود.
پیشنهاد میکنم بهعنوان آشنایی با تاریخ و برای برداشته شدن پردۀ غفلت و حجاب از گوشهای از تاریخ-که هنوز ما با آن درگیر هستیم- بروید فیلم یتیمخانۀ ایران را ببینید! فیلم یتیمخانۀ ایران «فرافیلم» است، فیلمی نیست که با فیلمهای دیگر قابل مقایسه باشد.
این فیلم واقعاً از نظر مضامین عالی و بسیار پیچیدۀ سیاسی، خیلی دقیق تنظیم شده است. البته کارگردان محترم هم خودش آدم باهوش و با ذکاوتی است، سالها مطالعه کرده تا این داستان را مطابق با واقعیتهای تاریخی ساخته و پرداخته است. ولی من دوست دارم که هر ایرانی، اینقدر هوشمندانه به مسائل نگاه کند.
جدا از اینکه فیلم یتیمخانۀ ایران دارد یک غفلت بزرگ تاریخی را از بین میبَرد، و حافظۀ این ملت را بهجای خودش برمیگرداند، عبرت بسیار بزرگی هم در اختیار ما قرار میدهد که اگر ما همین عبرت را بگیریم، تا ابد اسیر قدرتهای پوشالی مثل انگلستان نخواهیم شد.
ببینید انگلستان چگونه توانسته یک قحطی بزرگ را در این کشور سازماندهی کند؟ انگلیسیها با یک تصمیم سه-چهار نفره، یک فکر و ایده و همچنین یک امکان خاص که برای آنها وجود داشت-که در ایران میتوانستند گندم بخرند- توانستند یک قحطی با کشتار میلیونی در ایران رقم بزنند! وقتی یک جامعه ضعیف باشد، و وقتی سیاستمداران یک جامعه ضعیف باشند، میشود این بلاها را بر سرش آورد.