شادی چیست
شادی چیست ؟
مردم عادی، لذت را شادی می دانند؛ افارد موفق، شادی را عملکرد خوب می دانند و در نزد دانشمندان، شادی، همان زندگی متفکرانه است.
برای به دست آوردن شادی، به طور معمول دست به هر کاری می زنیم، ولی کمتر آن را به دست می آوریم: چون از معنای واقعی آن، آگاه نیستیم.
“شادی” در میان انسان های مختلف تعریف های متفاوتی دارد و هرکسی با توجه به ساختار ذهنی و روحی خود، آن را درک می کند.
شادی، امری درونی و شخصی است. مسأله ای که باعث خوشحالی یک فرد می شود، ممکن است در دیگری، هیچ احساسی را بیدار نکند یا حتی در برخی موارد باعث ناراحتی او شود. طریقهٔ درک شادی و ابراز آندر افراد، متفاوت است؛ اما در انی تفاوت ها، یک عامل مشترک وجود دارد و آن، “احساس رضایت و خشنودی” است.
چندبار در زندگی، احساس رضایت واقعی داشته اید؟ آیا برای تان پیش آمده که بعد از وقوع اتفاقی یا انجام وظیفه ای از ته دل خشنود شده باشید؟ هرگاه در زندگی احساس کردید که از امری راضی و خشنود هستید و از روند کلی درونی خود لذت می برید، بدانید که شادی را به سوی خود جذب کرده اید.
آیا هرگز این تجربه را داشته اید که از انجام عملی راضی باشید، ولی احساس شادی نکنید؟ فکر می کنید دلیل بروز این حس چیست؟
اگر در زمان رضایت، به لحظه لحظهٔ آن توجه کنید، شادمانی را نیز به طور کامل جذب خواهید کرد؛ ولی اگر به سرعت از کنار آن بگذرید و به خود اجازه ندهید که طعم شادی را مزمزه کنید، کمبود آن را حس خواهید کرد.
هنگامی که از مسأله ای خشنود می شوید، کمی صبر کنید و بگذارید شادی مانند طعم شیرینی در رگ های تان جاری شود و تک تک سلول ها و اندام های تان را سرشار از لذت کند.
ـ یک اصل کلی را به یاد داشته باشید:
“هرچه انسان، راضی تر باشد و از لحظه لحظهٔ زندگی خود لذت ببرد، سطح شادی او بالاتر خواهد رفت".
چرا باید شاد باشیم؟
آیا هرگز به اثرها و فایده های شادی فکر کرده اید؟ آیا می دانید که شادی نیز مانند تمام داروهای دنیا، شفادهنده است؛ با این تفاوت که عارضه های جانبی ندارد؟
دانشمندان دریافته اند که شادی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. افراد غمگین به طور معمول از نقص کارکرد دستگاه گوارش رنج می برند و مرتب در معرض آلودگی های میکروبی و ویروسی قرار می گیرند. شادی، عالم تقویت کنندهٔ سیستم اعصاب انسان است و از بروز افسردگی جلوگیری می کند. آیا هرگز فرد شادی را دیده اید که لبخند بر لب، لطیمه های شیرین تعریف کند و بگوید: “اعصابم خیلی ضعیف است".
شادی، انسان را زیبا می کند
شاید باور نکنید، ولی شادی با شفافیت پوست درخشش چشم و استحکام مو، رابطهٔ مستقیم دارد. در موارد زیادی مشاهده شده که ریزش مو، بر اثر غم و غصهٔ شدید یا استرس در افراد رخ داده است و بالاخره شادی، محیط خانواده را گرم و لذت بخش می نماید. مشاوران و روان شناسان خانواده دریافته اند که خانه هائی که در آن صدای خنده و شادی شنیده شود، فرزندان موفق و باهوشی خواهند داشت. محیط گرم و صمیمی، مانع از فرار جوانان از خانه می شود. فرزندان با خیال آسوده و اعصاب راحت، می توانند به وظیفه های اصلی خود که یکی از آن ها، درس خواندن است، رسیدگی نمایند. در این نوع خانواده ها، سایهٔ طلاق بر سر افراد خانواده نمی افتد و آسودگی و امنیت خاطر، در همهٔ اعضای آن وجود دارد.
شادی نیز مانند تمام فعل و انفعال های درونی و بیرون دیگر، خصوصیت هائی دارد. ۴ مورد از مهم ترین خصوصیت های شادی عبارت اند از:
۱) شادی را نمی توان احتکار کرد
شادی را باید مانند یک رود، رها کنید تا جریان پیدا کند. اگر آن را راکد نگه دارید، می گندد.
۲) توکل به خدا، کلید شادی است.
شادی واقعی، در جائی وجود دارد که پشتوانهٔ آن، نیروی عظیم الهی باشد. شادی که متکی به لذت های زودگذر و خواهش نفس باشد، دوام نخواهد داشت.
۳) تعادل شادی را حفظ کنید.
شادی، اگرچه امری لازم و حیاتی است، اما در احساس و بروز آن، باید حد میانه را نگه داشت. زیاده روی در شادمانی، احساس سبک سری را به طرف مقابل، القا می کند.
۴) شادی را در جای جای زندگی بجوئید
شادی، امری نیست که فقط در مکان یا شرایط خاص بروز کند. در هر شرایطی، شاد باشید