حکم رقص
امام خمینی(ره):
بنابر احتیاط واجب رقصیدن خانم ها در هرکجا اعم از مجلس عقد و عروسی و یا مولودی ها جایز نیست.
آیت الله خامنه ای:
رقص مرد بنا بر احتياط واجب حرام است و رقص زن براى زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق كند مثل اينكه جلسه زنانه تبديل به مجلس رقص شود، احتياط واجب در ترك آن است؛ در غير اينصورت هم اگر بهگونه اى باشد كه باعث تحريك شهوت شده و يا مفسدهاى بر آن مترتب شود و يا همراه با فعل حرام (مانند موسيقى و آواز حرام) باشد يا مرد نامحرمى حضور داشته باشد، حرام است. و در حكم فوق تفاوتى بين مجلس عروسى و غير آن نيست.
آیات عظام بهجت، اراکی:
بنابر احتیاط واجب رقص مطلقا حرام است.
آیات عظام تبریزی، خویی:
رقص زن برای زنان در مجالس عروسی و مثل آن، در صورتی که اختلاط با مردان (محارم و غیر محارم) نبوده و در معرض نگاه مرد حتی پسر ممیز نباشد و مشتمل بر حرام دیگری، مثل موسیقی و غیره هم نباشد، مانعی ندارد.
آیت الله سیستانی:
رقص زنان برای زنان یا رقص مردان برای مردان، محلّ اشكال است و احتیاط واجب در ترك آن است هر چند همراه با عمل حرام دیگری همچون نواختن یا پخش موسیقی لهوی یا اختلاط زن و مرد نباشد.
بلی، اگر رقصیدن زن در مقابل نامحرم باشد یا صوتشان به نامحرم برسد یا باعث به حرام افتادن و تهییج شهوت خود یا دیگری شود یا در مقابل دوربینی که میداند فیلم آن را نامحرمان می بینند،باشد، گناهش اشد می شود.
شایان ذکر است رقصیدن زن در برابر مرد مَحرم – غیر از شوهر – و نیز مرد در برابر زن مَحرم، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک این موارد است؛ هر چند همراه با عمل حرام دیگری همچون نواختن یا پخش موسیقی لهوی یا اختلاط زن و مرد نباشد.
آیت الله شبیری زنجانی:
تنها رقص زن برای شوهرش و بر عکس جایز است و غیر آن حرام است و اگر در مقابل کار حرام - مثل رقص- پولی داده شود، دریافت و پرداخت چنین پولی حرام است و کسی که می رقصد مالک پول نمی شود (هر چند هدیه باشد نه اجرت رقصیدن) و باید آنرا به مالکش برگرداند.
آیت الله گلپایگانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی:
رقصیدن به هیچ عنوان جایز نیست و حرام است.
برگرفته از استفتائات مراجع