توصیه های آیت الله قاضی درباره ورود ماههاي رجب، شعبان و رمضان
خلاصه دستورالعمل مهم سید السالکین، کوه توحید، عارف کامل مرحوم آيتالله سیدعلی آقا قاضي (قدّس الله روحه) به شاگردان خود درباره ورود ماههاي رجب، شعبان و رمضان :
۱_ عليكم بالفرائض في أحسن أوقاتها! دستورالعمل آن است كه نمازهاي واجب را در بهترين اوقات خودش انجام دهيد همراه نوافل آن! (كه مجموعاً پنجاه و يك ركعت ميشود، اگر نتوانستيد چهل و چهار ركعت)
۲_ نوافل (نماز) شب را حتما انجام دهید…عجب از كساني كه قصد دارند، دنبال كنند مرتبهاي از كمال را در حاليكه شبها قيام نميكنند؛ ما نشنيدهايم كسي به مرتبهاي از كمال برسد، مگر به قيام شب و نماز شب.
۳-عليكم بقرائه القرآن! بر شما باد به قرائت قرآن كريم با صوت حزين و با آهنگ و غنا! يعني با صداي خوش بخوان كه تو را تكان دهد .
۴-بر شما باد به أوراد معتاده كه معروف است و هر كدام از شما كه ورد خاصي دارد كه بايد بجا آورد؛ و سجده يونسيه را از 500 تا 1000 بهجا آوريد؛ يعني تا هزار هم ميتوان بهجا آورد، بسيار هم خوب است.
۵-بر تو باد زيارت مشهد أعظم در هر روز! (كه منظور از مشهد أعظم أميرالمؤمنين علیه السلام است، چون مرحوم قاضي در نجف بودهاند) و زيارت مساجد معظمه! (كه منظور كوفه و سهله است) و در “بقيه مساجد” عبادت خود را بهجا آوريد! چون مؤمن در مسجد مثل ماهي است در آب؛ همانطوري كه حيات ماهي به آب است، حيات مؤمن هم در مسجد است؛ ماهي را از آب بيرون اندازند، ميميرد.
۶-بعد از نمازهاي واجب تسبيح حضرت صديقه طاهره(سلام الله علیها) را ترك نكنيد! زيرا كه آن ذكر كبيره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز يكبار بگوييد و اگر توانستيد دو يا سه بار بگوييد بهتر است.
۷-از لوازم مهم، دعا براي فرج حضرت حجت بقيه الله الأعظم است در قنوت نماز وتر، و از آن گذشته در هر روز، و در جميع دعاها براي حضرت دعا كنيد.
۸-زيارت جامعه را روزهاي جمعه بهجاي آوريد! مقصود، زيارت جامعه معروف است: زيارت جامعه كبيره.
۹-قرآن كه ميخوانيد، در اين سه ماه از يك جزء كمتر نباشد، در هر روز يك جزء.
۱۰-زيارت و ديدار برادران خود را زياد كنيد! (مقصود رفقاي طريق هستند) خيلي آنها را زيارت كنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقي شما كه در طريق و عقبات نفس و تنگنا ها كه انسان گير ميكند، كمك انسان ميكنند و نجات ميدهند.
۱۱-زيارت قبور كنيد نه هر روز بلكه كمكم و گاهگاهي، (هفتهاي يك مرتبه خوب است) و در روز زيارت كنيد نه در شب.
۱۲-هر كسي كه نميتواند هر روز را روزه بگيرد حتيالإمكان پنج روز از رجب و ده روز از شعبان را بگيرد؛ خلاصه به حسب ملاحظه مزاج و قوه و حال و استعداد بگيرد.
مطلع انوار ،ج۲ ،ص ۱۰۵ تا ۱۱۳