تشکیل حکومت جهانى و برچیده شدن مرزهاى جغرافیایى
امام مهدى(عج) حکومت جهانى تشکیل میدهد و مرزهاى جغرافیایى را بر میچیند.
این حکومت همان حکومت آرمانی موعود است که از آن در روایات گاهى به مدینه فاضله سخن گفته شده است.گاهى به جامعه مطلوب و گاهى به دولت کریمه یاد شده است.
حکومت جهانى امام زمان(ع) از مؤلّفه ها و شاخصه هایى برخوردار است که تحقق هر کدام از آنها میتواند یکى از حوادث بعد از ظهور امام زمان(ع) محسوب شوند، از جمله:
_ گسترش عدالت:
یکى از ویژگیهاى حکومت امام زمان(ع) عدالت است. عدالت عنصر گم شده اى است که همگان دنبال آن هستند. این گمشده در حکومت امام زمان تحقق پیدا میکند.
پیامبر اسلام فرمود: «یملاء الأرض قسطاً و عدلاً بعد ما ملئتْ ظلماً و جوراً»؛[1]
امام زمان(ع) حکومت را به گونه اى سازماندهى میکند که دیگر واژه ستم از ذهن ها رخت بر میبندد و کسى به دیگرى ظلم نمیکند؛
- گزینش کارگزاران شایسته:
طبیعى است که حکومت آرمانى امام زمان(ع) که رهبرى آن را امام مصلح و پارسا بر عهده دارد، کارگزاران آن نیز از صالحان و پارسایان خواهند بود، از این رو در روایات آمده است که دولت امام زمان(ع) را برخى از پیامبران و جانشینان آنان و صالحان و از اصحاب پیامبر اسلام(ص) تشکیل میدهند. حضرت عیسى(ع) به امام زمان(ع) میگوید: »من به عنوان وزیر فرستاده شده ام؛ نه امیر و فرمانروا.[2]
- رشد آگاهى و دانش:
یکى از حوادث بسیار مهم رشد دانش و صنعت در عصر امام زمان(ع) است. دوره ظهور دوران گسترش علم و دانایى است و مدینه فاضله اسلامى مدینه العلم است. با آمدن آن منجى همان گونه که ظلم جاى خود را به عدل و داد میدهد، دانایی و فرزانگی جایگزین جهل و نادانی میشود و جهان از نور عقل و دانش آکنده میگردد.[3]
پی نوشت ها:
1. کنز العمال، ج 14، ص 175.
2. ابن طاووس، ملاحم، ص 83.
3. لطف اللَّه صافى، منتخب الاثر، ص 607.