اندیشه موعود در اسلام و مسیحیت
منجی باوری و انتظار برای ظهور مردی آسمانی که علیه ظلم و بیعدالتی قیام کرده و حکومتی الهی تشکیل میدهد، نهتنها در اسلام بلکه در مسیحیت نیز وجود دارد.
جالب این است که با وجود اختلاف اساسی در مورد شخصیت منجی و نحوهی ظهورش، مشابهتهایی هم در منجی باوری اسلام و مسیحیت قابل مشاهده است؛
یکی از این شباهتها مربوط به زمان ظهور منجی است.
به عنوان مثال در اسلام، پیامبر اسلام و سایر ائمه علیهم السلام فرموده اند: قائم(مهدی) در آخرالزمان ظهور میکند و زمین را پر از عدل و داد مینماید، همانگونه که از ظلم و جور آکنده شده باشد، و از فرزندان حسین (علیهالسلام) است.
طبق این روایت فهمیده میشود که منجی اسلام در آخرالزمان ظهور خواهند فرمود.
عیسی مسیح علیه السلام در اناجیل نیز همانند باورهای اسلامی، زمان ظهور منجی را همزمان با فراوانی جنگ و خونریزیها دانسته و از مردم میخواهد که در این دورهی سخت، مضطرب نشده و همچنان منتظر ظهور موعود باشند.
ایشان میفرماید:«از دور و نزدیک خبر جنگها به گوشتان خواهد رسید؛ اما پریشان نشوید زیرا جنگها اتفاق خواهند افتاد اما آخر دنیا در آن زمان نیست. قومها و ممالک جهان با یکدیگر به ستیز بر خواهند خاست. در جایهای مختلف، قحطی و زمینلرزه روی خواهد داد. ولی اینها پیشدرآمد بلاهای بعدی است.»
اما اینکه این دوران، آخر دنیا نیست، همانند تعبیر آخرالزمانی است که مسلمانان برای زمان ظهور مهدی موعود استفاده میکنند.
همچنین عیسی مسیح همانند اسلام، حفاظت از ایمان را در دورهی آخرالزمان بسیار سخت دانسته و تنها کسانی را اهل نجات میداند که ناملایمات آن دوره را تحمل کرده و در ایمان خود ثابتقدم بمانند.
ایشان چنین میفرماید:«گناه آنقدر گسترش پیدا خواهد کرد که محبت بسیاری سرد خواهد شد؛ اما فقط کسانی نجات خواهند یافت که تا به آخر طاقت بیاورند.»
نتیجه اینکه به اعتقاد مسلمانان و اناجیل مسیحیت، منجی موعود در زمانی موسوم به آخرالزمان درحالیکه زمین از ظلم و جور مملو شده برای برپایی عدل و داد، ظهور میکند. آخرالزمان با انتهای زمان و آخرت تفاوت داشته و ایمان داری و مؤمن باقی ماندن در آن دوره بسیار سخت خواهد بود.
پایگاه جامع فرق و ادیان و مذاهب