آب فاتر
آب جوشیده ای که بمحض جوشیدن از روی آتش برداشته و ولرم شده باشد را آب فاتر می گویند.
_خواص آب فاتر
1. در صورتی که ناشتا یا موقع افطار استفاده شود (طبق روایت امام صادق علیه السلام):
2. معده و کبد را پاک میکند.
3. بدن و دهان را خوشبو میکند.
4. دندانها را محکم و قوی میکند.
5. چشم را قوی و بینایی را جلا میدهد.
6. رگها (ژنها) را که هیجان کرده فرو مینشاند.
7. مره (صفرا و سودا) و بلغم را درمان میکند (سه مزاج را تعدیل میکند که بهترین درمان است).
8. گرمی معده را فرو مینشاند.
9. درمان میگرن نیز هست.
امام صادق (ع) : پیامبر (ص) وقتی می خواستند افطار کنند با چیز شیرینی مانند حلوا افطار می کردند و اگر یافت نمی شد با شکر یا تعدادی خرما افطار می کردند و اگر هیچ کدام از اینها یافت نمی شد با آب ولرم افطار می کردند و می فرمودند (کافی ج4 ص 153)
نکته:
1. خوردن آب و غذای داغ بشدت نهی شده است.
2. فتور از حدت به سردی میاید نه از سردی به حدت یعنی آب بایستی به جوش برسد و سپس سرد شود نه اینکه فقط گرم شود.
3. دقت شود که آب نبایستی زیاد بجوشد بلکه بمحض بجوش آمدن و رسیدن به نقطه جوش بایستی از روی شعله برداشته شود وگرنه آب خاصیت خود را از دست میدهد.
4. میتوان به آب فاتر مقداری قند طبیعی نیشکر یا عسل اضافه کرد؛ شکر سرخ برای هر چیزی نفع دارد و ضرری ندارد و آب جوش هم همینطور است فلذا آب جوش و شکر طبیعی بسیار نافع است.
سايت طب سنتي.